Kolacja w 20 minut? Da się zrobić ;) Szybko, zdrowo, a co najważniejsze smacznie ;) A to co zostanie zabieram do pracy na obiad.
4 porcje:
makaron świderki/muszelki - 3 garści
szpinak - 4 garści
ser feta - 200głyżka oliwy z oliwekłyżka pesto z bazyliiilość według uznania:pomidory koktajlowesuszone pomidory
oliwki
sól
Jak to przyrządzić?
Makaron gotujemy według intrukcji na opakowaniu. Ważne, by woda była dobrze posolona. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą, dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy. Odstawiamy na bok.
Ser feta kroimy w kostkę, soszuone pomidory w paski, a pomidorki w połówki. Szpinak myjemy i osuszamy.
Do makaronu dodajemy pesto, dobrze mieszay. Dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy solą do smaku I GOTOWE!
Mmmm...Ile smaku!
O! Szybko i pysznie, to lubię :)
OdpowiedzUsuń