Nie ma to jak domowy obiad. Ziemniaki z koperkiem, kotlet w panierce, a do tego fasolka w zasmażce. Przepis na zdrowszą wersję fasolki znajdziecie tutaj.
300g fasolki szparagowej
30g masła
3 łyżki bułki tartej
woda
sól
Jak to przyrządzić?
Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki. Tak przyciętą fasolkę wrzucamy do garnka z gotująca się, osolona wodą. Gotujemy do miękkości. Czas gotowania zależy od rodzaju fasolki. Moja była już trochę starsza i wymagała dłuższej obróbki termicznej, ale co tam ;)
Fasolkę odcedzamy. Na dużej patelni rozpuszczamy masło, na gorący tłuszcz wsypujemy bułkę tartą i mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy fasolkę, dokładnie mieszamy by dokładnie pokryła się zasmażką. Smażymy do czasu aż zasmażka osiągnie piękny złoty kolor. I GOTOWE!
Mmmm...Ile smaku!
Łał! wygląda bajecznie! jestem niesamowicie ciekawa smaku!
OdpowiedzUsuń