Uroczy w kolorze i bardzo wyrazisty w smaku. Idealny do tart, letnich tortów, deserów i do wyjadania łyżeczką prosto ze słoiczka. Przypadnie do gusty tym, którzy lubią lemon curd czyli krem cytrynowy.
Porcja musu z rbarbaru. Przepis tutaj
3 żółtka
4 łyżki masła
opcjonalnie: 3 łyżki mąki dla zagęszczenia kremu
Jak to przyrządzić?
W garnuszku łączymy żółtka i mus z rabarbaru. Stale mieszając drewnianą łyżką, upewniając się czy nic nie przywiera do dna gotujemy krem na małym ogniu przez ok. 5minut.
* Dodajemy 3 łyżki mąki i intensywnie mieszamy, aż krem zgęstnieje.
Odstawiamy garnek z ognia, dodajemy masło i mieszamy, aż konsystencja będzie gładka. Owijamy folią spożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki. I... Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz