To już 3 wydanie obiadowej marchewki. Dziś w wersji zasmażanej. Z dodatkiem masła i ziół. I groszku oczywiście.
2-3 marchwie
puszka groszku
czosnek granulowany
suszona natka pietruszki
suszony rozmaryn
suszone oregano
sól
woda
2 łyżki masła
oliwa z oliwek
pół łyżki mąki
Jak to przyrządzić?
Marchew myjemy i obieramy. Kroimy w równą kosteczkę. Groszek odsączamy z zalewy.
W małym garnuszku, na małym ogniu zagotowujemy szklankę wody z dodatkiem oliwy z oliwek. Dodajemy marchew i gotujemy do miękkości.
Zlewamy wodę. Marchew mieszamy z groszkiem i przyprószamy mąką. Dodajemy masło, zioła i przyprawy do smaku. Ja dodaję dosłownie szczyptę każdej z przypraw i ziół. W końcu chodzi tylko o delikatny smaczek. Zasmażamy przez chwilę na małym ogniu. I GOTOWE!
Mmmm...Ile smaku!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz