Mini serniczki

Wiśnie i gorzka czekolada w puchatym jak chmurka mini serniczku. Całość zamknięta w słoiczku. Mniam!




Składniki na 6 porcji:
200g wiśni z syropu
200g kremowego serka
150 g gorzkiej czekolady
6 biszkoptów




Jak to przyrządzić?

Wiśnie odsączamy z syropu. Wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolity mus. Czekoladę łamiemy na kostki i wrzucamy do małej miseczki. Miseczkę umieszczamy na garnku z gotującą się wodą. Powoli mieszając rozpuszczamy czekoladę. Gdy będzie już całkiem płynna zdejmujemy ją z wodnej kąpieli. 




Kremowy serek przekładamy do małej miski i wlewamy rozpuszczoną czekoladę. 


Miksujemy na wysokich obrotach aż powstanie puszysty mus czekoladowy. 

 Na dnie każdego słoiczka układamy biszkopt,

przykrywamy warstwą musu wiśniowego. 





Na wierzch wykładamy czekoladowy serek. Powierzchnię wyrównujemy łyżeczką, którą moczymy w gorącej wodzie. Serniczki chłodzimy w lodówce. I GOTOWE!




Mmmm...Ile smaku!


2 komentarze:

Durszlak.pl