Pyszny i prosty przepis. Tajemniczy składnik? Marynowana grillowana papryka, która nadaje rybie wyjątkowy smak. Ryba jest fajnie przypieczona, a co zatem idzie - chrupiąca. Lepsza jak z patelni bo tłuszczu mniej :D Podajemy z grillowanymi warzywami np. cukinią. Rewelacja!
filet z łososia
sól
pieprz
oliwa z oliwek
marynowana grillowana papryka
Jak to przyrządzić?
Łososia myjemy, oczyszczamy z pozostałych łusek, a następnie osuszamy. Filet delikatnie smarujemy oliwą z oliwek. Doprawiamy gruboziarnistą solą i pieprzem.
Marynowaną paprykę kroimy w paski, najlepiej takiej szerokości jak grubość naszego fileta.
Ostrym nożem nacinamy łososia w przyszłe porcje. W każde nacięcie wkładamy plaster marynowanej papryki.
Pieczemy przez 60 minut w temperaturze 175 stopni C.
I GOTOWE!
I GOTOWE!
Mmmm...Ile smaku!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz