I to nie byle jakie bo warzywne!
2 czerwone papryki
8-10 pieczarek
1 cebula
6-8 suszonych pomidorów
zielona fasolka 10-12 sztuk
odrobina wody
oliwa z oliwek
przyprawy do smaku
Jak to przyrządzić?
Cebule obieramy, kroimy na cząstki. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na połówki. Obieramy pieczarki. Tak przygotowane warzywa skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do rozgrzanego do 140 stopni C piekarnika. Pieczemy ok. 10-15 minut. Uwaga! Warzywa po upieczeniu mają być wciąż soczyste, a nie spieczone na wiór.
W tym czasie, w gorącej wodzie gotujemy fasolkę. Ok. 10-15 minut.
Wszystkie warzywa, w tym też suszone pomidory, przekładamy do miski, dodajemy odrobinę wody (w moim przypadku 2 łyżki). Blendujemy. I Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz