Pasta z cieciorki. Hummus.

Delikatna pasta z cieciorki o zdecydowanym smaku sezamu i nutą czosnku Uwielbiam! Z marchewką, na krakersach lub po prostu do kanapek.



Puszka cieciorki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
100ml wody
pół łyżeczki soli
2 łyżeczki soku z cytryny
pół szklanki sezamu

Jak to przyrządzić?

Do blendera wlewamy wodę, dodajemy sezam oraz czosnek. Blendujemy przez 3-4 minuty. Dodajemy oliwę, sok z cytryny, cieciorkę oraz sól. Blendujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. I GOTOWE!




Mmmm... Ile smaku!

3 komentarze:

  1. witam! mam pytanie, czy cieciorkę odsączyć z wody, czy dodać całą zawartość?rysiaa

    OdpowiedzUsuń
  2. Można i tak i tak. Ja najczęściej odsączam i dodaję 100ml przegotowanej wody, która widnieje w przepisie. Ale można też tę wodę zastąpić zalewą z cieciorki.

    OdpowiedzUsuń
  3. dziękuję za szybką odpowiedz-jutro zabieram się do zrobienia pasty.Masz super przepisy, czuję, że zostanę tu na dłużej - pozdrawiam rysiaa

    OdpowiedzUsuń

Durszlak.pl