Deser błyskawiczny - 10 minut w kuchni i po sprawie! Lekki jak chmurka krem kokosowy, a do tego mus z truskawek.
puszka mleka kokosowego
200g truskawek (mogą być mrożone)
2 łyżki cukru
Jak to przyrządzić?
Otwieramy puszkę z mlekiem kokosowym. Zlewamy płyn, a część stała przekładamy do miseczki. Dodajemy łyżkę cukru i miksujemy na puch.
Truskawki myjemy, osuszamy i obieramy z szypułek. A te mrożone - rozmrażamy. Wrzucamy do blendera, dodajemy łyżkę cukru i bzzzium - blendujemy na mus.
Masy wykładamy warstwami do pucharków. Dekorujemy...I GOTOWE!
Mmmm...Ile smaku!
P.S. Mleko kokosowe możemy zastąpić jogurtem naturalnym lub śmietaną kremówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz