Strony

Sałatka z serem feta

Kolacja w 20 minut? Da się zrobić ;) Szybko, zdrowo, a co najważniejsze smacznie ;) A to co zostanie zabieram do pracy na obiad. 




4 porcje:
makaron świderki/muszelki - 3 garści
szpinak - 4 garści
ser feta - 200głyżka oliwy z oliwekłyżka pesto z bazylii

ilość według uznania:pomidory koktajlowesuszone pomidory


oliwki
sól



Jak to przyrządzić?

Makaron gotujemy według intrukcji na opakowaniu. Ważne, by woda była dobrze posolona. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą, dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy. Odstawiamy na bok.

Ser feta kroimy w kostkę, soszuone pomidory w paski, a pomidorki w połówki. Szpinak myjemy i osuszamy. 

Do makaronu dodajemy pesto, dobrze mieszay. Dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy solą do smaku  I GOTOWE!


Mmmm...Ile smaku!

1 komentarz: