Babeczeki marchewkowe. Idealne do popołudniowej herbaty.
1 szklanka tartej na drobnych oczkach marchwi
1 szklanka tartej na drobnych oczkach marchwi
3 jajka
1 szklanka mąki tortowej
1 szklanka mąki tortowej
8 łyżek cukru
60ml oleju
100ml wody
60ml oleju
100ml wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
opcjonalnie: cynamon, kardamon
Jak to przyrządzić?
Płynne składniki ubijamy mikserem aż powstanie puszysta piana. Dodajemy marchew i cukier - miksujemy, a następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy. Masa powinna być gęsta, ale płynna.
Ciasto wykładamy do foremek i pieczemy przez 15-10minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni C. I GOTOWE!
Mmmm...Ile smaku!
Płynne składniki ubijamy mikserem aż powstanie puszysta piana. Dodajemy marchew i cukier - miksujemy, a następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy. Masa powinna być gęsta, ale płynna.
Ciasto wykładamy do foremek i pieczemy przez 15-10minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni C. I GOTOWE!
Mmmm...Ile smaku!
Uwielbiam takie proste i pyszne babeczki.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.