Babeczki

Babeczeki marchewkowe. Idealne do popołudniowej herbaty.






1 szklanka tartej na drobnych oczkach marchwi
3 jajka
1 szklanka mąki tortowej
8 łyżek cukru
60ml oleju
100ml wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej

opcjonalnie: cynamon, kardamon


Jak to przyrządzić?

Płynne składniki ubijamy mikserem aż powstanie puszysta piana. Dodajemy marchew i cukier - miksujemy, a następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy. Masa powinna być gęsta, ale płynna.

Ciasto wykładamy do foremek i pieczemy przez 15-10minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni C. I GOTOWE!

Mmmm...Ile smaku!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam takie proste i pyszne babeczki.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń

Durszlak.pl