Czyli poradnik, co począć z nadwyżką orzechów.
Delikatny krem, chrupiące orzechy, a to wszytsko podane na kruchym spodzie.
Tarta ideał.
Delikatny krem, chrupiące orzechy, a to wszytsko podane na kruchym spodzie.
Tarta ideał.
3 jajka
3 łyżki brązowego cukru
2 łyżki miodu
puszka kondensowanego mleka
50g masła
orzechy
Jak to przyrządzić?
Pieczemy kruchy spód do tarty według przepisu.
Jaja wbijamy do dużej miski, dodajemy mleko, miód, masło i cukier. Miksujemy do uzyskania puszystej masy.
Masę wylewamy na kruchy spód. Ozdabiamy orzechami i wstawiamy na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do 140 stopni C. W trakcie pieczenia orzechy polewamy miodem. I... Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz