Strony

Makaron z wędzonym łososiem i sosem czosnkowo-koperkowym

Proste i szybkie danie. W sam raz na ekspresowy domowy obiad, kolację lub lunch do pracy.


Składniki na 4 porcje
300g makaronu
200g wędzonego łososia
200g kremowego serka lub jogurtu
koperek, ilość według uznania
ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku

Jak to przyrządzić?

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy.


Płaty wędzonego łososia kroimy na mniejsze cząstki i łączymy z makaronem.
Kremowy serek przekładamy do małej miseczki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojony drobno koperek i intensywnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


I GOTOWE!


Mmmm...Ile smaku!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz