Nic tylko mięso i mięso, albo desery i słodkości. A co z zieleniną? Czasem trzeba podać coś zielonego, zdrowego, a co równie ważne - smacznego. Dziś dobrze nam znana fasolka, ale bez wysokokalorycznej zasmażki z bułki tartej. Podamy ją z czosnkiem i oliwą z oliwek. I powiem szczerze, że w tej wersji fasolkę uwielbiam.
300g fasolki
ząbek czosnku
łyżka oliwy z oliwek
drobiowa kostka rosołowa
woda
Jak to przyrządzić?
Fasolkę myjemy, a następnie osuszamy. Dzielimy na małe porcje i odcinamy końcówki.
W małym garnku, na małym ogniu gotujemy wodę. Dodajemy kostkę rosołową, rozpuszczamy i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy fasolkę i gotujemy 8-10 minut. Odcedzamy. Dodajemy drobno posiekany czosnek i oliwę z oliwek. Mieszamy I GOTOWE!
Mmmm...Ile smaku!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz