Strony

Pieczony łosoś

Pyszny i prosty przepis. Tajemniczy składnik? Marynowana grillowana papryka, która nadaje rybie wyjątkowy smak. Ryba jest fajnie przypieczona, a co zatem idzie - chrupiąca. Lepsza jak z patelni bo tłuszczu mniej :D Podajemy z grillowanymi warzywami np. cukinią. Rewelacja!




filet z łososia
sól
pieprz
oliwa z oliwek
marynowana grillowana papryka



Jak to przyrządzić?

Łososia myjemy, oczyszczamy z pozostałych łusek, a następnie osuszamy. Filet delikatnie smarujemy oliwą z oliwek. Doprawiamy gruboziarnistą solą i pieprzem. 

Marynowaną paprykę kroimy w paski, najlepiej takiej szerokości jak grubość naszego fileta. 



Ostrym nożem nacinamy łososia w przyszłe porcje. W każde nacięcie wkładamy plaster marynowanej papryki. 



Pieczemy przez 60 minut w temperaturze 175 stopni C. 
I GOTOWE!



Mmmm...Ile smaku!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz