Strony

Syrop z czarnej porzeczki - przygotowania


Wygląda na to, że wakacyjne leniuchowanie się skończyło i czas wracać do garów ;P

Maliny, porzeczki, czereśnie, agrest, truskawki itd. Papryka też już czeka w kuchni. Tak więc możecie się spodziewać kilku nowych przepisów na zimowe przetwory. 

Dziś idziemy zbierać porzeczki - te czarne, najbardziej dojrzałe i pachnące. A wieczorem będziemy pichcić syrop. Połowę wypijemy jeszcze dziś, a reszta może jakoś doczeka do zimy.
Tak więc nie ociągamy się!


Na porzeczki, na porzeczki nananana

Przepis na syrop już jutro. 

No i jest - syrop z czarnej porzeczki.

P.S. Sokownik i inne piekielne maszyny nie będą potrzebne. Wystarczy zwykły garnek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz