Delikatna pasta z cieciorki o zdecydowanym smaku sezamu i nutą czosnku Uwielbiam! Z marchewką, na krakersach lub po prostu do kanapek.
Puszka cieciorki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
100ml wody
pół łyżeczki soli
2 łyżeczki soku z cytryny
pół szklanki sezamu
Jak to przyrządzić?
Do blendera wlewamy wodę, dodajemy sezam oraz czosnek. Blendujemy przez 3-4 minuty. Dodajemy oliwę, sok z cytryny, cieciorkę oraz sól. Blendujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. I GOTOWE!
Mmmm... Ile smaku!
witam! mam pytanie, czy cieciorkę odsączyć z wody, czy dodać całą zawartość?rysiaa
OdpowiedzUsuńMożna i tak i tak. Ja najczęściej odsączam i dodaję 100ml przegotowanej wody, która widnieje w przepisie. Ale można też tę wodę zastąpić zalewą z cieciorki.
OdpowiedzUsuńdziękuję za szybką odpowiedz-jutro zabieram się do zrobienia pasty.Masz super przepisy, czuję, że zostanę tu na dłużej - pozdrawiam rysiaa
OdpowiedzUsuń