Strony

Zasmażana marchew do obiadu

To już 3 wydanie obiadowej marchewki. Dziś w wersji zasmażanej. Z dodatkiem masła i ziół. I groszku oczywiście. 





2-3 marchwie
puszka groszku
czosnek granulowany
suszona natka pietruszki
suszony rozmaryn
suszone oregano
sól
woda
2 łyżki masła
oliwa z oliwek
pół łyżki mąki

Jak to przyrządzić?

Marchew myjemy i obieramy. Kroimy w równą kosteczkę. Groszek odsączamy z zalewy. 

W małym garnuszku, na małym ogniu zagotowujemy szklankę wody z dodatkiem oliwy z oliwek. Dodajemy marchew i gotujemy do miękkości. 

Zlewamy wodę. Marchew mieszamy z groszkiem i przyprószamy mąką.  Dodajemy masło, zioła i przyprawy do smaku. Ja dodaję dosłownie szczyptę każdej z przypraw i ziół. W końcu chodzi tylko o delikatny smaczek. Zasmażamy przez chwilę na małym ogniu. I GOTOWE!



Mmmm...Ile smaku!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz