Cudownie kremowy i cytrynowy. Nie dziwię się, że świat oszalał na jego punkcie.
skórka i sok z połowy cytryny
6 łyżek cukru
4 łyżki masła
* 3 łyżki mąki (do tarty cytrynowej z bezą)
* 3 łyżki mąki (do tarty cytrynowej z bezą)
Jak to przyrządzić?
W garnuszku łączymy żółtka, skórkę i sok z cytryny, cukier. Stale mieszając drewnianą łyżką, upewniając się czy nic nie przywiera do dna gotujemy krem na małym ogniu przez ok. 5minut.
* Dodajemy 3 łyżki mąki i intensywnie mieszamy, aż krem zgęstnieje.
* Dodajemy 3 łyżki mąki i intensywnie mieszamy, aż krem zgęstnieje.
Odstawiamy garnek z ognia, dodajemy masło i mieszamy, aż konsystencja będzie gładka. Owijamy folią spożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki. I... Gotowe!
Jestem od niego uzależniona;)
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie!
Pozdrawiam:)