tag:blogger.com,1999:blog-9194217067707439728.post389518405890909886..comments2024-03-04T09:44:33.978+00:00Comments on Ile smaku: Nalewka z pigwy. Na przeziębienie.ile smakuhttp://www.blogger.com/profile/05587909944912076854noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-9194217067707439728.post-72212991872526522015-09-01T19:18:40.341+01:002015-09-01T19:18:40.341+01:00Gdybym miała spirytus używałabym spirytusu ;)) Ale...Gdybym miała spirytus używałabym spirytusu ;)) Ale jak się nie ma co się lubi... A zatem, tak. Jak najbardziej tak można używać. Nalewka wyjdzie po prostu mocniejsza, ale i owoce się lepeij zmacerują, więc będzie miała więcej smaku :) Miód gotujemy bez wody, na bardzo małym ogniu - nic się nie przypali ;)) Ważne jest tylo to by go nie zagotować (nie doprowadzić do wrzenia). Pozdrawiam serdecznie!ile smakuhttps://www.blogger.com/profile/05587909944912076854noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9194217067707439728.post-74464799082849690022015-09-01T17:55:55.848+01:002015-09-01T17:55:55.848+01:00Czy zamiast wódki można użyć spirytus? A ten miód ...Czy zamiast wódki można użyć spirytus? A ten miód to ma być gotowany z wodą czy tam sam (nie przypali się?:)?Anonymousnoreply@blogger.com